Beauty

Najprodavaniji španjolski dermatološki brend ima novu liniju proizvoda, a mi smo isprobali neke

  • Inače sam novinarka portala missZDRAVA, a dobila sam priliku isprobati novu liniju ISDIN proizvoda - Acniben Teen Skin. 
  • Ova linija pogodna je za masnu kožu ili kožu sklonu aknama.
  • Najviše mi se svidio sprej za tijelo za smanjenje nepravilnosti koji sadrži salicilnu i glikolnu kiselinu. 

ISDIN je španjolski dermatološki brend osnovan 1975. koji za stvaranje naprednih formula i inovativnih tekstura u njezini kože koristi razna istraživanja, kako kozmetičkih, tako i farmaceutskih. Istražuju kako genetika, način života, emocija i sunce utječu na kožu. 

Nedavno su predstavili svoju novu liniju Acniben Teen Skin koja je namijenjena za masnu kožu i kožu sklonu aknama.

U liniji Acniben Teen Skin može se naći osam proizvoda:

  • Matirajući gel za čišćenje za lice i tijelo
  • Pjena za čišćenje lica i vrata
  • Nježni gel za eksfolijaciju lica
  • Pročišćavajuća maska za lice
  • Gel krema za kontrolu sjaja i prištića
  • Noćni serum protiv nepravilnosti
  • Lokalni korektor za prištiće na licu
  • Sprej za tijelo za smanjenje nepravilnosti.

Sprej s glikolnom i salicilnom kiselinom pun je pogodak

Moja koža je mješovita, što znači da je masna na području nosa, brade i čela (T-zona) i suha na obrazima, a uz to je i malo osjetljiva pa se ponekad (posebno pred menstruaciju) znaju pojaviti i potkožni prištići koji znaju biti bolni.

Nisam isprobala sve proizvode iz Acniben Teen Skin, već samo pjenu za čišćenje lica i vrata gel krema za kontrolu sjaja i prištića, noćni serum protiv nepravilnosti te sprej za tijelo za smanjenje nepravilnosti.

Pjena za lice dubinski čisti i ne isušuje kožu, što je za mene veliki plus jer mi je teško naći pjenu za čišćenje lica zbog koje nemam onaj osjećaj zatezanja kože. Osim toga, odstranjuje višak sebuma, što sam primijetila na nosu, a moja koža je već nakon prvog korištenja bili glatka.

Gel krema za kontrolu sjaja i prištića i noćni serum protiv nepravilnosti jednako su me oduševili, posebno zbog svoje lagane teksture i brzog upijanja. U danima kada bi koristila noćni serum, odnosno dva do tri puta tjedno, stavila bih i kremu za lice koju inače koristim nakon što se serum upije. Razlog tomu je što serum sadrži retinaldehid (oblik retinoida) koji može malo isušiti kožu, barem u mom slučaju dok se koža nije naviknula na ovaj aktivni sastojak.

I zadnji, ali jednako dobar proizvod koji sam isprobala, bio je sprej za tijelo za smanjenje nepravilnost. Budući da sadrži salicilnu i glikolnu kiselinu, idealan je za eksfolijaciju kože, a najviše sam ga koristila na gornjem dijelu leđa jer tu često, pogotovo zbog znojenja tijekom treninga, znam imati sitne prištiće. Taj sprej u kombinaciji s losionom za tijelo koji inače koristim, pokazao se kao pun pogodak. Iako sprej koristim jednom tjedno ili rjeđe, primijetila sam da imam manje tih sitnih prištića na leđima. 

Jedina mana koju bih izdvojila kod proizvoda je intenzivan miris. Ipak, brzo nestaje kada se primjerice krema upije ili sprej osuši pa je već nakon nekoliko korištenja miris postao zanemariv.

Možda vas zanima Najprodavaniji španjolski dermatološki brend kojeg poznati obožavaju nudi revolucionarnu SPF zaštitu Rubrika Beauty Beauty

 

Photo: instagram/isdin.hrvatska

Komentari 0