Beauty
Obojajte nokte u neku egzotičnu nijansu! Obojajte nokte u neku egzotičnu nijansu! Obojajte nokte u neku egzotičnu nijansu! Obojajte nokte u neku egzotičnu nijansu! Obojajte nokte u neku egzotičnu nijansu! Obojajte nokte u neku egzotičnu nijansu! Obojajte nokte u neku egzotičnu nijansu! 1/9 Obojajte nokte u neku egzotičnu nijansu! Obojajte nokte u neku egzotičnu nijansu!

Nalakirajte nokte u neku egzotičnu nijansu!

kad ne možemo samo tako skoknuti do neke egzotične lokacije, onda si obojimo svijet tim vrckavim, jarkim nijansama koje toliko volimo

Fiji je jedna od onih lokacija kojima se divimo – snježno bijeli pijesak, tirkizno more i palme koje se onako čudesno, nestvarno povijaju, slika su koju ćemo si rado instalirati na desktop. Zna to i Suzi Weiss-Fischmann koja je ovosezonsku kolekciju O.P.I. lakova posvetila upravo tom dalekom, egzotičnom otočju. Kad ne možemo već skoknuti do tamo kad poželimo, da si obojimo svijet tim vrckastim tonovima!

Najbolje je taj doživljaj opisala Ivana iz nail lounge bara Manos by Ivana: - boje kojima ćemo ovo proljeće i ljeto lakirati nokte najbolje će dočarati inspiracija koju smo pronašli na dalekom egzotičnom otočju... Pastelno ružičasti lak idealan je za ženstveni, urbani i razigran stil, dok će nešto jači, neodoljivi koraljni tonovi boje, istaknuti preplanulu put i podsjetiti vas na najljepše ljetne zalaske sunca. U toplim neutralnim bež nijansama lakova pronaći ćete mir i toplinu, dok se uz nude nijanse lakova na noktima možete poigrati živahnim bojama proljetnog outfita. Za one hrabrije koji maštaju o bojama mora razveseliti će paleta od nekoliko plavih nijansi: tu su pastelna plava i tamna nijansa morskih dubina.

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell Neko vrijeme hit je bio jedan nokat u drugoj boji, a tu je i french koji je sve samo ne bijeli: predlažemo neke kontrastne boje, poigrajte se vizualnim efektima. Naljepnice za nokte također su dobra fora, možete ih staviti na gole ili nalakirane nokte, no gore predlažemo sloj prozirnog laka ili nadlaka, kako bi sve skupa držalo danima. Internet je pun inspiracije: neke blogerice svakodnevno predstavljaju pravi artistički izričaj, crtanjem po noktima definiraju niz motiva kao što su sezonski ili neki drugi zabavni uzorci. Istina, za to je potrebno malo mašte, strpljenja i pokoji kistić, no rezultat zna biti fascinantan! Osim tih predivnih boja koje još više obožavamo čim zasja sunce, tu je i postojanost – lakovi nove generacije tehnološki su napredniji, njihove formule imaju niz supstanci za maksimalnu izdržljivost. Hit su gel lakovi koji zadovoljavaju i više zahtjeva, kao što su otpornost na svakodnevicu, stalno pranje ruku, suđa, doticaj s kemijskim čistačima i slično.

Gel formula ima i visoki sjaj, nokti uvijek i sa svakom bojom izgledaju fenomenalno. Neki su čak obogaćeni acai uljem koje im daje blistavi izgled, a kad se skine, ploča nokta ostaje nepromijenjena. No, kako se nokti ne bi listali i lako trgali, a aceton zna biti opak za građu nokta, tu je svakodnevna njega ruku i noktiju. Dostupno je niz krema koje u sebi kriju izvanredne sastojke čija snaga koži i noktima daje poticaj, kako bi njihova barijera bila snažnija. Obratite pažnju i na njegu na suncu, dodaje Ivana: "Poželjno je nekoliko dana prije izlaganja suncu napraviti nježnu ekfolijaciju kože ruku i nogu te ih redovitow mazati hidratantnom kremom. Izaberite kremu za ruke prozračne i laganije teksture koja sadrži zaštitni faktor kako biste sačuvali osjetljivu kožu ruku."

nokti  | Autor: Getty Images Getty Images

Uskoro ćemo se svi više ili manje uputiti na sunčane plaže, stoga predlažemo i da obratite pažnju na visoku hidrataciju formula jer UV zrake znaju isušiti nokte, baš kao i kožu. Osim toga, konstantno kuckanje po mobitelu i kompjuteru može ubrzati proces lomljenja noktiju. Dobra su stvar i rukavice koje drže uglavnom ljekarne, čija je formula obogaćena vitaminima koji stimuliraju stanične funkcije i aminokiselinama koje podržavaju izgradnju elastina i kolagena. Svi znamo da koncentracija tih tvari u našoj koži s godinama opada, a ne gode im ni kemijska sredstva koje gotovo svakodnevno koristimo. I ne zaboravite – gumene rukavice su obavezne kad čistite po kući, naročito ako nemate naviku svakodnevnog mazanja ruku. Nadalje, moguća je, baš kao i na licu, pojava hiperpigmentacijskih mrlja na rukama, primijetit ćete nakon ljeta... Kako biste to spriječili, predlažemo mazanje ruku, baš kao i lica, kremama sa zaštitnim faktorom. Ruke često zaboravimo, a ozljede koje nam se dese usput česte su: u ovome pomažu kreme specijalno formulirane za ozljede. Upravo one ubrzat će proces obnavljanja kože radi čega će ona brže zacijeliti. Tako da se najviše vidi ono što treba: fantastična boja iz tropskih krajeva.

Photo: Getty Images

Komentari 0