Beauty

Najbolji šamponi za obojenu kosu - garantiraju njegovanu, glatku kosu i postojanu boju

Ako redovno bojiš kosu onda sigurno znaš koliko može biti naporno kada nakon više pranja boja s kojom si bila zadovoljna izgleda isprano i "sivo". Bili smo u toj situaciji puno puta, a s ovim problemom se najviše susreću žene koje boje kosu u jarke tonove poput trenutni popularnih nijansi crvene i narančaste, ali i tamne kao crna i smeđa mogu s pranjem izgubiti sjaj i pigment.

boje za kosu 2023 | Autor: Instagram @celebluxury Instagram @celebluxury

Uz konstantan razvoj proizvoda za njegu kose, jedan od najboljih izuma sigurno su šamponi za očuvanje boje. Oni imaju brojne benefite za kosu, a promjena je vidljiva nakon nekoliko korištenja. Prvo i osnovno, kao i svaki šampon čiste kosu od prljavštine i nakupine znoja te je ostavljaju svježom i čistom, no također su specijalizirani za očuvanje boje. Odnosno, sprječavaju da voda i drugi vanjski utjecaji brže isperu boju i pigment s vlasi. Ovi proizvodi vrlo često čuvaju kosu od oštećenja i služe kao maska za zaglađivanje vlasi i sprječavanje pucanja iste. A sviđa nam se i još jedna prednost koju nam nude - rjeđi odlazak u frizera i uštedu novca. 

Šamponi za masnu kosu Možda vas zanima Masna kosa je vrlo zahtjevna, ali ovih 12 šampona za masnu kosu će najbolje riješiti stvar Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: Instagram / @aydahad Instagram / @aydahad Foto: Instagram / @aydahad

Ako tražiš šampon koji će očuvati boju tvoje kose pripazi da je bez sulfata s obzirom na to da on loše utječe na boju za kosu, a naglasak mora biti na hidrataciji koju pružaju. Također, pogledaj sadrži li šampon proizvode poput limunske kiseline koja pomaže kod ispucane kose i obnavlja vlas. Najbolje šampone za održavanje boje kose donosimo u nastavku.

Foto: Schwarzkopf, šampon za plavuše (30,89 eura) | Autor: Foto: Pr; Schwarzkop, šampon za plavu kosu (30,89 eura) Foto: Pureology, šampon za jačanje kose (18 eura) | Autor: Foto: Pr; Pureology šampon za jačanje obojene kose (18 eura) Foto: L'oreal Ever Pure, šampon za bojanu kosu (15.95 eura) | Autor: Foto: Pr; L'oreal Ever Pure šampon za obojenu kosu (15.95 eura) Foto: Kerastase Chroma Absolu, šampon za bojanu kosu (25.99 eura) | Autor: Foto: Pr, Kerastase Chroma Absolu šampon za obojenu kosu (25.99 eura) Foto: Oribe, šampon za bojanu kosu (93,70 eura) | Autor: Foto: Pr; Oribe šampon za obojenu kosu (93,70 eura) Foto: Sachajuan, šampon za bojanu kosu (14,20 eura) | Autor: Foto: Pr; Sachajuan šampon za obojenu kosu (14,20 eura)  | Autor: Pr Pr Foto: Pr, Aussie, šampon za obojenu kosu (6,20 eura)

Mila Kunis Možda vas zanima Brinete, pozor! Ovo su najbolji plavi šamponi, sačuvat će vam boju i ljeti Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @ginemargrethe

Komentari 0