Life&style

Mladenke, ovo su najbolje vježbe za vaš tip vjenčanice!

Ne treba vam strogi režim vježbanja da biste istaknule svoju ljepotu i izvukle maksimalno iz odabranog modela vjenčanice

Nije tajna da svaka mladenka želi izgledati ljepše nego ikad na dan svog vjenčanja pa to često podrazumijeva i promijene prehrambenih navikla, ali i uvođenje strogo režima tjelovježbe kako bi ostvarile što brže rezultate. No, svi znaju da su takvi rezultati (nažalost) najčešće vrlo kratkog vijeka.

Ipak, većina njih ne zna da bi prije svega trebale uskladiti vježbe kojima su se posvetile s modelom vjenčanice koji su odabrale. Da, da... Nije svejedno hoćete li nositi krinolinu, sirenu ili nešto treće. 

U nastavku vam otkrivamo koje dijelove tijela trebate istaknuti u pojedinom modelu vjenčanice:

1. Vjenčanica koja prati liniju tijela i jednostavno pada

 | Autor: arhiva arhiva

Potrebne su vam vježbe koje će oblikovati vaša ramena, gornji dio leđa i ruke jer upravo će ti dijelovi tijela biti najviše izloženi pogledima. Za realizaciju ovog plana biti će vam potrebne bučice.

Stanite uspravno, a ruke neka vam padaju uz tijelo (ne zaboravite uzeti bučice). Lagano ih savijte u rukama i podignite ispred sebe te na kraju ruke potpuno ispužite. Ponovno ih savijte u laktovima, lagano spuštajte i vratite u prvobitni položaj. 

Druga vježba je poprilično slična. Stanite u položaj kao u prvom slučaju. Podignite lijevu ruku (lagano savijenu u laktu), potpuno je ispružite i polako vratite u prvobitan položaj. Dlanovi vam moraju cijelo vrijeme biti okrenuti prema podu. Isto ponovite i s desnom rukom, a obje vježbe ponovite 8 do 10 puta u tri seta.

2. Sirena

 | Autor: arhiva arhiva

Ovaj model najviše ističe bokove, stražnjicu i leđa. 

Za maksimalnu učinkovitost vježbi stanite na desnu nogu i u desnoj ruci držite bučicu. Lagano savijte koljeno, drugu nogu ispružite iza tijela i spuštajte desnu ruku dok vam se bučica ne nađe na podu. Lagano se vratite u prvobitni položaj. Istu stvar ponovite i s drugom nogom.

3. Vjenčanice bez naramenica

 | Autor: arhiva arhiva

Mladenke često odabiru ovaj popularni model koji u prvi plan stavlja gornji dio tijela pa se preporučaju vježbe koje će ojačati ruke i ramena.

Legnite na leđa s bučicama u objema rukama. Ruke ispružite ravno ispred sebe te ih polagano spuštajte do trenutka u kojem ćete osjetiti lagano zatezanje u području prsa. Zategnite prsne mišiće i zadržite se u tom položaju nekoliko sekundi, opustite ih i ruke vratite u početni položaj. 

4. Vjenčanice golih leđa

 | Autor: arhiva arhiva

Seksi model vjenčanica ističu ljepotu ženskih leđa, a da biste se pobrinule da ostavite potpun dojam što češće ponavljajte jednostavnu vježbu. Rukama radite jednostavan zamah unatrag kao da želite udariti tenisku lopticu, a rezultati će biti vidljivi već nakon nekoliko tjedana.

Druga vježba koju možete isprobati kaže kako morate leći licem okrenutom prema podu, u objema rukama držite bučice te dlanove okrenite jedan prema drugome. Lagano savijte ruke u laktovima te krenite svaku ruku širiti u svoju stranu, tako da vam ruke na kraju budu gotovo u razini glave. Vratite ih u prvobitan položaj i ponovite vježbu.

5. Krinolina

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Donji dio tijela u ovoj vjenčanici je potpuno neprimjetan pa krinolina pristaje ženama s izraženim bokovima. Zato je potrebno usredotiči se na ruke, struk i općenito gornji dio tijela.

Zato, najbolji su odabir skleklovi i vježbe izdržaja. Legnite na trbuh, podupruće se dlanovima ili laktovima i stopalima podignute od poda cijelo tijelo. Stisnite trbušne mišiće, mišiće leđa i stražnjice i zadržati ovaj položaj nekoliko sekundi. Druga vježba je poprilično slična. Legnite na bok i poduprite se dlanovima ili laktovima i jednim stopalom i podignute tijelo od poda. Opet stisnite trbušne mišiće, mišiće leđa i stražnjice te se zadržite u tom položaju nekoliko sekundi. Isto ponovite i na drugoj ruci ili laktu.

Photo: None

Komentari 0