Life&style

Metoda uklanjanja dlačica s dvadesetogodišnjim stažem

Evo što sve morate znati o IPL tehnologiji uklanjanja dlačica...

S dolaskom toplijih dana, sve su učestalija pitanja mojih pacijentica o sigurnim i učinkovitim metodama uklanjanja dlačica. Unatoč svim dostupnim informacijama, mnoge žene s kojima sam razgovarala još nisu dovoljno upoznate s prednostima i sigurnosti korištenja IPL (engl. Intense Pulsed Light) tehnologije: moderne metode uklanjanja dlačica u čije sam se prednosti i sama uvjerila.

Bezbolan i siguran tretman

Često koristim razne prilike kako bih istaknula bih da je IPL tehnologija u potpunosti sigurna. Tretmani su bezbolni, ne dovode do iritacije kože i urastanja dlačica što su česte posljedice nekih klasičnih, najčešće korištenih metoda uklanjanja dlačica. Također, važno je razlikovati lasersku i IPL tehnologiju. IPL djeluje na korijen dlačice kratkim svjetlosnim impulsima koji se pretvaraju u toplinu. Takva mehanika uzrokuje njihovo prirodno ispadanje i sprječava ponovni rast. Pritom tretirana koža ostaje nježna i njegovana.

Philips Lumea Prestige

IPL tehnologija se u estetskoj i korektivnoj dermatologiji koristi od 1994. godine, a u novije vrijeme dostupni su i uređaji za kućnu uporabu. Jedan takav uređaj za fotoepilaciju iza kojeg stojim je Philips Lumea Prestige: moderan alat za dugotrajnu redukciju rasta dlaka. Na uređaju je moguće prilagoditi intenzitet svjetlosne energije što osigurava nježan i učinkovit tretman prilagođen svakom tipu kože. Philips Lumea Prestige djeluje na pigmente tamnoplavih, smeđih i crnih dlačicama i nijansama kože od vrlo svijetle do tamnosmeđe. Ipak, važno je istaknuti da IPL ne djeluje na svijetloplave, crvene ili sijede dlačice.

 | Autor: Philips Lumea Philips Lumea

92% manje dlačica nakon tri tretmana

U prvoj fazi je potrebno napraviti tretman svaka dva tjedna. Nakon četiri tretmana, potrebno je napraviti samo tretmane održavanja svaka četiri tjedna. Priprema je također važna. Potrebno je ukloniti dlačice prije tretmana, ne izlagati kožu suncu 24 sata prije tretmana i 48 sati nakon tretmana. Tretman intenzivnog pulsirajućeg svjetla preporučam svakoj ženi koja dugoročno želi glatku kožu bez iritacija. Više informacija o uređaju Philips Lumea Prestige pronađite na službenoj stranici

Photo: arhiva

Komentari 0