Beauty

Make up pravila koja slobodno možete prekršiti

I dok su neke od njih vječna, beauty trendovi iz sezone u sezonu tjeraju nas da kršimo i mijenjamo mnoga make up pravila

Svi imamo neka pravila kojih se pridržavamo pri šminkanju i svakodnevno otkrivamo nova. I dok su neka od njih zlata vrijedna, poput onog da se korektor nanosi prije pudera ili da šminku obavezno treba skinuti prije spavanja, neka pravila slobodno možete prekršiti, a evo i koja:

1. Crvenokose ne bi trebale nositi crveni ruž

Crveni ruž je dopušten svima. Crvenokose mogu izgledati fantastično s crvenim usnama, posebno s narančastim tonovima, nalik boji rajčice. Važno je izbjegavati plave podtonove i, naravno, biti umjeren.

2. Svjetlucava sjenila su samo za tinejdžerice

Naprotiv, obična matirana sjenila mogu naglasiti "upale" oči koje imaju žene u zrelijim godinama. Svjetlucava sjenila privlače svjetlost, pa vas čine svježijima, a dodatni bonus je da odvlačite pozornost s bora na licu. Zapamtite i da svjetlucavo ne znači šljokičavo.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

3. Jarke boje ruža nisu za tanke usne

Važno je znati razliku između svijetlih i tamnih tonova. Tamni tonovi, poput tamnocrvene ili boje kupine, samo ističu činjenicu da se radi o tankim usnama, ali tonovi obogaćeni svjetlucavim elementima stvaraju optičku iluziju punijih usana. Također, usne oblikujte olovkom, čime ćete vizualno postići puniji izgled.

4. Smokey eyes ne izgleda dobro na blijedoj koži

Crne i sive nijanse ovdje nemaju monopol: nijanse poput brončane i ružičasto-zlatne odličan su izbor ako imate jako svijetlu kožu.

 | Autor: Getty Images Getty Images

5. Pastelne boje ne izgledaju dobro na tamnijoj puti

Svaka od nas se ponekad želi poigrati pastelnim bojama. U tome nema ništa loše, ali pastelne boje na tamnijoj koži treba znati nositi. Poanta je u održavanju kontrasta. Najbolje je poigrati se ružičastom, bojom lavande, svijetloplavom ili zelenom. Prije svega, pripremite kapke tako što ćete na njih nanijeti puder koji će pružiti dobru bazu kako bi se sjenilo istaknulo.

6. Odlučite se - ili smokey eyes ili naglašene usne

Ključ je u kontrastu. Na primjer, ako imate svjetlucavi smokey eyes, neka ruž bude matiran ili obrnuto. Ostatak lica mora biti minimalno definiran, s pažljivo počupanim obrvama i lagano naglašenim jagodicama. Držite se srodnih nijansi.

Photo: Getty Images

Komentari 0