Beauty

Make up čudo: Sve primjene primera

Mislili ste da je primer namijenjen isključivo za lice? Prevarili ste se! Koristite ga na usnama, dekolteu pa čak i nogama...

Tajna savršenog tena krije se u primerima! Ovi proizvodi omogućuju da šminka traje što duže i idealna su baza za tekući puder, jer zaglađuju kožu i omogućuju jednostavnije i ravnomjernije nanošenje. Ali čemu još služe primeri?

Otkrivamo vam 10 načina kako ih koristiti, od lica, preko kapaka, pa sve do tijela - primer je zaista make up čudo!

1. Suzbija sjaj: Kada se oko 14.30 pogledate u ogledalo nakon užurbanog jutra na poslu vidjet ćete sjaj na licu i poželjet ćete popraviti šminku. Najlakši i najbrži način da se riješite tog neželjenog sjaja je da natapkate malo primera na problematične zone (obično se radi o T zoni) kako biste odstranili višak sebuma. Razlika je nevjerojatna!

2. Produžuje trajanje ruža: Primeri nisku isključivo namijenjeni za lice! Nanesite malu količinu primera na usne prije no što ih namažete omiljenim ružem kako bi boja trajala satima.

 | Autor: Getty Images Getty Images

3. "Smanjuju" pore: Ne vjerujte kad vam kažu da je primer "bacanje novca"! U nekim slučajevima primer je važniji od tekućeg pudera. Ako imate problema s proširenim porama rješenje potražite u primerima s oznakom "poreless".

4. Prikriva bore: Kada je puder na licu cijeli dan, s vremenom se počne skupljati u naborima i borama. Nanošenjem primera prije tekućeg pudera popunit ćete fine linije i spriječiti da ih puder dodatno naglasi.

5. Primer ispod highlightera: Izvucite maksimum iz svog primera i koristiti ga kao bazu za razne makeup proizvode! Nanesite ga na jagodične kosti i duž središnje linije nosa, a preko njega natapkajte malo highlightera. Primer će spriječiti razmazivanje highlightera i fiksirat će ga, a lice će vam blistati cijeli dan

6. Koristite ga i za tijelo: Baš kao što pomaže licu da izgleda bolje, primer će to uraditi i za kožu vašeg tijela. Nanesete ga ispod bronzera na noge ili dekolte i naglasite svoje adute.

 | Autor: Getty Images Getty Images

7. Prekriva modrice: Korektivni primer žutog ili ružičastog podtona nanesite preko manjih modrica, a zatim ih zamaskirajte puderom. Primer će neutralizirati boju modrice, a šminka će biti postojanija.

8. Ublažava crvenilo kože: Na dijelove lica sklone pojavi crvenila nanesite primer sa zelenim podtonom koji neutralizira crvenilo.

9. Manje je više: Mala količina primera je sasvim dovoljna (zbog toga su i pakiranja manja), a po potrebi uvijek možete dodati još proizvoda. Ne brinite, nećete ga tako brzo potrošiti!

 | Autor: Getty Images Getty Images

10. Sprječava razmazivanje sjenila: Natapkajte malo primera na kapke prije nanošenja sjenila. Primer će spriječiti njegovo razmazivanje i nakupljanje u prijevoju kapka, a sjenilo će i trajati znatno duže.

Photo: Getty Images

Komentari 0