Beauty

Make up čarolija: "Izbrišite" godine s lica

Uz ovih pet trikova vizažista, napokon ćete naučiti kako iskoristiti sve prednosti i izbjeći pogreške pri šminkanju

Ako šminku nanosite na pogrešan način i u krivim količinama te ona nakon nekog vremena promijeni svoj izgled na koži i počne se razmazivati, krajnji rezultat može biti umoran i "zacementiran" izgled kože na kojoj bore još više dolaze do izražaja. A to nitko ne želi! S druge strane, promišljenim potezima kistom možete pomladiti kožu i učiniti da izgleda zdravija no što to zaista jest. Evo kako pametno iskoristiti šminku:

1.) Budite oprezni sa šljokicama. Ma koliko god ih obožavale, prevelika količina šljokica i njihovo krivo nanošenje može načiniti više štete nego koristi. Ovo se osobito odnosi na cure koje imaju masnu kožu i naglašene podočnjake jer ih ovakvi proizvodi mogu učiniti još uočljivijima. Ako ipak ne možete bez njih, birajte što sitnije šljokice koje izgledaju poput fino mljevenog praha. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

2.) Pametno prikrivajte podočnjake. Prije nego što posegnete za "ziheraškim" rješenjem te tamne kolutove i bore oko očiju pokušate zakamuflirati korektorom, prvo isprobajte možete li isti efekt postići svijetlim puderom u prahu ili iluminatorom. Naime, ako ih pokušate potpuno 'zažbukati' korektorom, samo ćete postići kontraefekt.

3.) Pazite na teksturu tekućeg pudera. Ako vam se nakon nanošenja tekuće podloge više niti ne nazire vaša prirodna tekstura kože, ona nije dobar izbor za vas. Radije birajte one na bazi vode ili mineralne koji nepravilnosti ne prikrivaju mehanički nego optički jer će vas oni koji lice pretvaraju u neprirodnu masku samo dodatno postarati.

4.) Ne pretjerujte s maskarom. Osobito kada je riječ o dnevnom make up-u. Preintenzivna crna boja, dramatična tekstura i neuredno nanesen proizvod može očima, ali i cijelom licu, dati umoran i pomalo 'klaunovski' izgled. Umjesto ovakvih proizvoda koji 'zatvaraju' pogled, radije birajte one s laganim njegujućim formulama za izduživanje i uvijanje trepavica koje ostavljaju uredan trag na trepavicama. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

5.) Naglasite svježinu usana. Za postizanje ovog efekta savjetuju se sjajni i hidratantni umjesto šljokičavih ili matiranih ruževa koji će se zavući u bore. Ako ne želite izgledati pet godina starije, izbjegavajte tamne nijanse ruževa, pogotovo one boje šljive i crnog vina, jer odbijaju svjetlost od kože i vizualno smanjuju usne.

Photo: Getty Images

Komentari 0