Love&Sex

Ljubavni život vam uništava kožu! Da, dobro ste pročitali...

Možda se u važem ljubavnom zadovoljstvu skriva glavni krivac za beskonačne borbe s lošim tenom..

Victoria Becket po struci je dermatolog a zahvaljujući svom radu došla je do zaključka kako ljubavne veze imaju puno više zamki nego što vam se to dosad činilo. Naime, osim na vaše emocionalno stanje, one utječu i na vaš izgled. Ne, ovog puta ne pričamo o tome kako vas ljubav proljepšava i izgledate kao tek procvjetala tratinčica u proljeće. Štoviše, potpuno suprotno.

Naime, naizgled obične aktivnosti poput ljubljenja i zajednički trenuci mogu dovesti do pojavljivanja prištića, bora, ali i preranog starenja. Pitate se kako?

Ljubljenje

via GIPHY

"Zbog ljubljenja na vašim usnama se skuplja veća količina sline koja ih isušuje i uzrokuje neugodno pucanje", tvrdi Becket te savjetuje kako bi uvijek u torbici trebali imati balzam za usne koji će osigurati potrebnu hidratizaciju.

Osim toga, ako vaš muškarac pomno "uzgaja" bradu, a vi se baš volite ljubiti, možete mu zahvaliti na iziritiranom području oko usana. Ako unatoč tome odbija riješiti se svog zaštitnog znaka, posegnite za intenzivnom kremom koja će smanjiti negativne posljedice uživanja u poljupcima.

Spavanje

via GIPHY

Ako još uvijek ne živite zajedno, svaki puta kada odlučite prespavati kod svog dragog svjesni ste jednog nedostatka. Naime, tamo sigurno nemate sve proizvode kojima njegujete svoju kožu kao što ih imate kod kuće. Zato često posežete za brzim i jednostavnim rješenjima poput maramica za uklanjanje šminke.

No, ponekad takvi potezi mogu dovesti do više negativnih nego pozitivnih posljedica.

"Maramice ne mogu učinkovito očistiti kožu pa često sve završi tako da ste samo razmazali prljavštinu i bakterije po cijelom licu te njihovim dubljim utiskivanjem u kožu", objasnila je Victoria za Daily Mail.

Stres

via GIPHY

Činjenica je da ljubavni odnosi često mogu biti stresni, koliko god vi uživali u njima, a ako ste skloni pojavljivanju nečistoća na koži, akne i prištići jedan su od prvih vidljivih znakova stresa.

Photo: Goran Čižmešija

Komentari 0