Beauty

Koristite šampon za suho pranje? Odmah ćete prestati!

Ako se ovaj preparat nalazi na popisu vaših omiljenih beauty pomagača, mogli biste se opasno zabrinuti...

Zahvaljujući šamponu za suho pranje možete izbjeći (pre)često pranje kose. Osim toga, ovi mali čudotvorci u spasonosnim bočicama podarit će vašoj kosi toliko željeni volumen. Upravo zbog vaše ljubavi prema njima se nadamo da trenutno sjedite, jer u toj bočici se skrivaju i brojne zastrašujuće tajne...

Može li šampon za suho pranje uzrokovati ispadanje kose ili iziritirati vlasište? Morate li (ipak) svakodnevno prati kosu na uobičajeni način?

Pa, jedno je sigurno... Sada ćete dva puta razmisliti prije nego se pohvalite podatkom koliko dugo niste prali kosu i (opet) posegnete za omiljenim šamponom za suho pranje.

via GIPHY

Naime, dermatologica Francesca Fusco iz New Yorka tvrdi kako uobičajenim pranjem uklanjate mrtve stanice, klice i bakterije, ali i radite nježni piling vlasišta, dok šamponi za suho pranje sprječavaju ljuštenje i na kraju uništavaju kosu.

Sve to može dovesti do pojave prištića i cista, ali i sporijeg rasta kose, a u konačnici i do slabljenja vlasi te njihovog lomljenja.

Također, ako vodite vječnu borbu s prhuti, stvari će postati samo još gore, a vaše vlasište suho i iziritirano. No, čak ni to nije sve... Škrob koji se nalazi u suhim šamponima na vlasište privlači prljavštinu i tako ono postaje idealno stanište za razvoj bakterija.

via GIPHY

Naravno, ako za ovakvim šamponima posežete tek u iznimnim prilikama ne morate se brinuti jer u umjerenim količinama vam sigurno neće naštetiti...

Photo: Getty Images

Komentari 0