Beauty

Kao iz salona: Isfenirajte kosu poput profesionalca

Postoji nekoliko razloga zašto vam kosa nakon izlaska iz salona izgleda boje nego ikad, a mi vam ih otkrivamo sve

Svaki put kada izađete iz frizerskog salona, osjećate se ljepše zbog načina na koji vam vaš frizer stilizira kosu. Ovo je sve što vam je potrebno kako biste isti učinak postigli i kod kuće.


Kupite dobro sušilo za kosu

Nije potrebno kupiti najskuplje koje uspijete pronaći, bitno je da točno znate što tražite. Obavezno pogledajte snagu (minimalno 1800 W kako bi se spriječilo kovrčanje kose) – što je sušilo jače, to će biti veći protok zraka, ali i veća toplina. Težina je vrlo bitna prilikom odabira sušila budući da sušenje i feniranje traje i vaša ruka se lako može umoriti. Birajte one lakše s više brzina kako biste mogli regulirati toplinu. Koristite dodatke koji dolaze uz vaše sušilo, budući da su neki od njih neophodni, jer usmjeravaju strujanje zraka na četku.


 | Autor: Getty Images Getty Images

Kupite odgovarajuću četku

Oblik vaše četke će značajno utjecati na krajnji rezultat. Ako namjeravate kovrčati kosu i povratiti njezin volumen, najbolje je koristiti okrugle četke promjera oko 5 cm, dok su za ravnu kosu najbolje ravne četke. 

Pravilno nanesite proizvode za oblikovanje

Prije nego što nanesete proizvode za njegu i oblikovanje, kosu prethodno lagano prosušite ručnikom. Proizvode koje nanosite birajte prema učinku koji želite postići (volumen, ravna kosa, kovrče, oštećena kosa…).

Feniranje- korak po korak

Kosu prije samog feniranja podijelite na tri dijela – gornji, srednji i zatiljak. Ako nosite šiške, njih sušite i oblikujte prvo, budući da ih je jako teško poslije namjestiti kako vam odgovara. Stavite nastavak na sušilo i započnite s feniranjem. Kosu držite zategnutom dok je fenirate i to je već 50 % učinka. Nakon što završite s feniranjem cijele kose, iskoristite“cool shoot“ na sušilu – hladniji zrak kako bi vaša kosa zadržala oblik.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Nakon feniranja

Na suhu kosu nanesite neki od proizvoda za njegu i sjaj kose
Budite umjereni kako vam kosa ne bi izgledala masno. Ako nanosite silikone, jedna kap veličine graška je sasvim dovoljna.

Izbjegavajte:

– držanje četke u jednom smjeru a sušila u drugom
– nanošenje previše proizvoda na kosu
– feniranje kose dok je ona potpuno mokra
– nemojte presušiti kosu, jer će je to samo oštetiti
– fenirajte iz jednog poteza, nema nikakve koristi od toga da sušilo pomičete više puta i tresete ga

Photo: Getty Images

Komentari 0