Beauty

Kako pripremiti kosu za visoke ljetne temperature koje nam stižu

Osim kože i garderobe - i kosa zahtjeva pripremu za visoke pro(ljetne) temperature

Naša kosa je ljeti izložena visokim temperaturama, suncu, vrućini i suhom zraku više od bilo kojeg drugog dijela tijela. Baš zato ju trebamo na vrijeme početi štititi. Ne brinite, u svega nekoliko jednostavnih koraka možete vješto pripremiti kosu za sezonu visokih temperatura i održati kožu svježom i zdravom i u onim najtoplijim ljetnim mjesecima. 

Kao prvo, potrebno vam je šišanje. Osvježite kosu novom frizurom i započnite sezonu nešto drugačijim lookom. Druga stvar na koju trebate misliti dok su vani visoke temperature je hidratacija. Uložite u dobar tretman ili masku za kosu koja dubinski hidratizira i ponavljate proces dva puta tjedno. Primjerice, kokosovo ulje vam može poslužiti kao odlična maska za kosu "iz kuhinje" ili možete složiti svoj vlastiti DIY tretman za kosu. 

 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Svakako uložite u dobru četku za kosu ili barem dobro operite staru. Loše ili stare četke mogu vam oštećivati kosu, a da toga uopće niste ni svjesni. Super stajliš način kako čuvati kosu i zaštititi je od sunca skriva se u vašem ormaru. Pogađate? Da, mislimo na šešir! Jako su trendi i moderni, a nevjerojatno korisni za zdravlje vaše kose. 

 | Autor: Getty Images Getty Images

Osim kose, kosa također zahtjeva UV zaštitu od sunca. Neka barem jedan od proizvoda koji koristite u sebi ima zaštitni faktor, bilo da se radi o šamponu ili kremi za stiliziranje kose. I za kraj, najbolji način kako spriječiti isušivanje na visokim temperaturama je svakodnevno (ili po potrebi!) nanošenje ulja na kosu . Samo oprezno, izbjegavajte nanošenje ulja pri vrhu odnosno korijenu kose jer biste mogli postići neželjeni, masni efekt na kosi.

 

Photo: Getty Images

Komentari 0