Life&style

Kako njegovati kožu u hladnim danima?

Niske temperature, boravak  u zatvorenim prostorijama i hladan  vjetar, mogu lošije djelovati na našu kožu.

Ona postaje suha i crvena pa ju je potrebno i dodatno njegovati. Uz posebne kreme i losione, pripazite i na metode uklanjanja dlačica kako njima ne biste dodatno iritirali svoju kožu.

Dolaze nam sve hladniji dani, a s njima i češći boravak u zatvorenim prostorima i hladan vjetar. Sve to utječe i na našu kožu koja se u takvim uvjetima dodatno isušuje i iritira pa je potrebno obratiti veću pozornost na njezinu njegu. Osim što bismo svakodnevno trebali koristiti blage losione i mlijeka za čišćenje kože, te jednom tjedno učiniti piling kože tijela i lica, veoma je važno da pazimo i na tretmane uklanjanja dlačica koji uvelike utječu na stanje naše kože.

Grube metode uklanjanja dlačica

Mnoge žene, nažalost, još uvijek u velikoj mjeri koriste bolne, i za kožu, vrlo iritantne metode uklanjanja dlačica. Na primjer, gotovo svakodnevnim korištenjem britvice može doći do iritacije kože, a depilacija voskom uzrokuje čak i urastanje dlačica. Električni epilator također može uzrokovati iritacije i crvenilo na koži, posebno ako je ona osjetljivija. Stoga razmislite o dugoročnom ulaganju u svoju ljepotu, ali i zdravlje kože, te razmislite o blažim, a puno učinkovitijim metodama uklanjanja dlačica. Vaša koža će vam biti zahvalna i to ne samo u hladnijim razdobljima, nego tijekom cijele godine. Najsigurni, nejbezbolniji i najdugotrajniji način za uklanjanje dlačica, i to u udobnosti vašega doma, je Philips Lumea – kućni IPL sustav za dugotrajno uklanjanje dlačica.

 | Autor: Philips Lumea Philips Lumea Dugotrajno glatka koža bez iritacija

Philips Lumea primjenjuje nježne svjetlosne impulse na korijen dlačice. To uzrokuje prirodno otpadanje dlačice i sprječava njezin rast. Uz Philips Lumeu možete očekivati znatno smanjenje dlačica već nakon dva tretmana, a optimalni rezultati općenito se postižu nakon četiri do pet tretmana. Nakon toga vam je, u prosjeku, potrebno da jednom u dva mjeseca, ponekad čak i više, napravite tretmane Lumeom kako biste održali kožu glatkom i bez dlačica. Prije tretmana Lumeom, dlačice morate obrijati jer dlačica ispod kože služi kao vodič IPL svjetlosti koja potom djeluje na korijen dlačice te ga stavlja u fazu mirovanja i spriječava ponovni rast.

 | Autor: Philips Lumea Philips Lumea Sigurna na svačijoj koži

Philips Lumea je potpuno sigurna za svačiju kožu, što potvrđuju i dermatološka ispitivanja na dvije tisuće žena diljem svijeta. Prilikom korištenja možete podesiti intenzitet svjetlosne energije od jedan do pet, što osigurava nježan i učinkovit tretman prilagođen svakom tipu kože. U slučaju da imate, primjerice, tetovažu, dovoljno je da ju dodatno prekrijete, a uređaj je siguran i u slučaju proširenih vena. Valja istaknuti i kako uređaj ima posebne nastavke za osjetljivije dijelove tijela poput lica ili bikini zone.

 | Autor: Philips Lumea Philips Lumea Najbolja za tamne dlačice i svjetlu kožu

Prije korištenja uređaja, važno je odrediti je li koža korisnice pogodna za korištenje. Ukoliko je boja dlačica tamnoplava, smeđa ili crna, tretman će biti učinkovit. Ako se radi o crvenim, svjetloplavim ili bijelo-sivim (sijedim) dlačicama, baš kao i kod drugih IPL tretmana, uređaj Philips Lumea neće imati učinka.

 | Autor: Philips Lumea Philips Lumea

Photo: Philips

Komentari 0