Beauty

Jutarnji beauty rituali glumice porculanskog tena

Osim što se kune u kemu sa zaštitnim fatorom, glumica priznaje i kako se većinu dana ujutro uopće ne šminka

Oskarovka, redateljica, majka četvero djece i ambasadorica kozmetičkog brenda SK-II,Cate Blanchett, osim fantastičnog poslovog uspjeha poznata je kao dama koja njeguje svoju prirodnu ljepotu. Svijetao, besprijekoran porculanski ten nas je vječno impresionirao, zbog čega smo odlučili saznati sve o njezinim beauty ritualima kojima započinje dan. 

 | Autor: Wenn Wenn
"Obično u krevet idem kasno. Stvarno volim taj trenutak kada svi spavaju, jer je u kući prava tišina. Prije večeri trudim se sve srediti, od ručka do raspremanja. To me čini raspoloženijom ujutro, jer samo buđenje i vikanje na djecu nije osobito dobar način da se započne dan. Ujutro nikad nemam puno vremena za sebe. Zato obično pijem napitak koji se sastoji od tople vode i limuna, a nakon toga obavezno kavu. Ako sam imala prilično napornu večer i otišla sam u krevet sa šminkom na licu, obavezno ga ujutro očistim, mada ovo uglavnom izbjegavam. Kada sam na sceni ili na filmskom setu, obično koristim preparat za čišćenje lica na bazi ulja koje savršeno čisti sve dijelove lica bez obzira na jačinu šminke", otkrila je glumica.

 | Autor: Getty Images Getty Images
Kada je riječ o jutarnjem šminkanju, glumica priznaje da obično ne nosi make-up ujutro, uglavnom zato što ima previše obveza.

"Zato koristim isključivo serum i kremu za lice, i ako sam u Australiji, obavezno dodam kremu s UV zaštitom. To mi je jako važno, jer kada sam jučer bila 15 minuta na suncu, shvatila sam da je moje lice to itekako osjetilo. Dakle, obavezno koristite kremu sa zaštitnim faktorom 50 i provodite vrijeme u hladu. Kada sam bila u srednjoj školi, namazala sam se baby uljem i pokušala sam se sunčati na limenom krovu svoje kuće. Moja mama se jednog dana uspela na ljestve i rekla: 'Molim te, siđi dolje!' Tada mi je dala važnu lekciju o ljepoti i njezi kada sam shvatila da je moj blijedi ten stvarno prelijep."

Photo: Getty Images

Komentari 0