Jesenske frizure oštrih linija

BEAUTY SUSRET Ispiši članak

Beauty

IN frizure

Datum objave: 24.08.2012

Autor: Borina Kopčić

Tagovi: dobri frizeri | frizure | intervju | Petra Granić | studio Etra

Stranica 2 od 3

Žarko Bašić/Pixsell      

Ova poznata frizerka ipak nije umišljena zbog svog znanja i inozemnog iskustva jer je svjesna kako postoje i mnogo veći od nje, ali i kako je važno, prije svega, misliti na klijenta: "Jednom sam prilikom u Londonu, na najvećem sajmu frizera, intervjuirala meni najveću zvijezdu frizerske struke Trevora Sorbiea koji mi je odao kako još uvijek ima tremu od nastupa i kako za svaku klijenticu kreira i razmišlja što bi joj dobro pristajalo tog trenutka. Taj čovjek je čarobnjak sa škarama, a tako je skroman i divan!  Bez obzira na znanje i iskustvo svakim danom učimo i razvijamo nove ideje. Zato mi moj posao uvijek izmami osmijeh na lice i obožavam ga."

Vjeruje kako dobar frizer nikada ne nameće i ne nudi isključivo novitete, nego sugerira frizuru koja odgovara osobi koja je nosi, koja je nosiva i , što je najvažnije, koja je laka za održavanje. Petra kaže kako to ne znači da frizura mora biti klasična, da postoje i moderne forme, ali da frizura prije svega mora odgovarati karakteru osobe. "Istina je da su Hrvatice spužva za modne trendove, no morat ću vas razočarati: kada je o kosi riječ malo se uplaše, pogotovo mlade djevojke od kojih većina ima dugu kosu i izgledaju klonirano. Budite svoje! Gledati modne časopise ne znači kopirati (sve), već u trend dodati nešto svoje - to je ta originalnost koja čini čovjeka posebnim" objašnjava Petra.

Žarko Bašić/Pixsell      

Kakave ćemo frizure nositi na jesen?

Kao trend koji je počeo ovog proljeća, a nastavit će se i na jesen vidi ombre i dip dye kosu. Petra tvrdi da je to jedan od najisplativijih načina bojenja kose, jer izrasta nema i boja je dulje nosiva. "Što se formi frizura tiče, nosi se dječački kratko s ravnim oštrijim šiškama. Zatim poluduga s istanjenim repastim vrhovima (tu se možete poigrati s raznim bojama pramenova). Duža kosa je zaglađena od čela, a od tjemena blago natapirana s neutralnom trakicom oko glave" otkrila je Petra koja njegu smatra ipak najvažnijim korakom na putu do lijepe kose.Komentari