Beauty

Jednom zauvijek naučite kako savršeno počupati obrve

Uzmite stvar u svoje ruke i napokon savršeno oblikujte obrve jer su zaista bitne za izgled lica

Evo nekoliko praktičnih savjeta i koraka do predivnih obrva bez posjete kozmetičkog salona. 

1. Počešljajte obrve i sjedite blizu prozora jer ćete zalutalu dlačicu najlakše uočiti na prirodnoj svjetlosti.

2. Koristeći zrcalo koje povećava, najprije iščupkajte nekoliko dlačica iz obje obrve. To je jednostavniji način nego da pokušavate oblikovati jednu po jednu obrvu. Unutarnji rubovi obrve trebaju biti iznad unutarnjeg kuta oka, a najviša točka luka obrve treba biti iznad vanjskog ruba šarenice oka (iris). Nikada nemojte čupati dlačice iznad obrva jer ćete ih vizualno spustiti, a oči smanjiti.

 | Autor: Getty Images Getty Images 3. Kada su u pitanju duže, deblje i uvrnute dlačice, prvo ih počešljajte prema gore, a onda specijalnim škaricama za obrve narežite vrh koji se nalai iznad linije obrva. To je mnogo bolje nego da ih iščupate, što stvara praznine, a to nije dobra vijest jer se obrve i inače vremenom istanjuju i prorjeđuju.

4. Sada počešljajte obrve ravno prema dolje i ponovite postupak.

5. Nakon čupanja obrva uvijek upotrijebite gel za smirivanje osjetljive kože kapaka. Najbolji je onaj koji sadrži aloe veru, radi ublažavanja crvenila.

6. Na kraju, počešljajte obrve u konačan oblik i premažite ih specijalnim preparatom (voštanom olovkom) koja će ih fiksirati.

Photo: Getty Images

Komentari 0