Beauty

Imotski parfemi postali su hit, a njihovi nazivi su genijalni!

Iza ovih parfema stoji 51-godišnja Imoćanka, a za portal miss7 otkrila nam je kako je došla na ideju o izradi ovih parfema i zašto je odabrala baš imena Nusha i Mattan...

Višnja Žužul dala je jedno novo značenje Imotskom. Naime, osmislila je domaće proizvode koji su u kratkom vremenu postali poznati u Lijepoj našoj. Riječ je o Imotskim parfemima, a Višnja nam je ispričala kako je došla na ideju o tome:

"Vidjela sam hrvatske parfeme koje radi gospodin Tomislav Vrbanec za različite gradove - Split, Dubrovnik, Rijeku, Plitvice, za otoke i regije i onda sam se pitala kako to da do sada nisam čula za njih. I onda mi je palo na pamet da bih možda mogla napraviti parfem za svoj grad, Imotski. Nazvala sam ga i pitala za suradnju. Kako sam ljubiteljica biljaka, prirode i parfema, pomislila sam da bi bilo dobro da uđem u taj posao."

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Možda vas zanima 5 novih make up proizvoda koji će biti hit u 2019.! Rubrika Beauty Beauty

Ono što je svima posebno privuklo pažnju su imena ovih parfema, a saznali smo i zašto je ova profesorica iz Imotskog odabrala baš ta imena:

"Malo po malo smišljala sam imena. A onda sam se sjetila Prosjaka i sinova, točnije Matana i Nuše. Iako je knjiga davno napisana, ti su likovi još uvijek živi, o seriji se i dan danas govori, a nerijetko se pričaju i ti vicevi. Svaki se muškarac vidi u Matanu i želi biti Matan. Naravno, ovaj moderniji Matan. S druge strane, Nuša je žena koja je uz njega i koja mu je desna ruka, koja ga čeka i čuva. I zbog toga ta dva imena."

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Premda se u našem jeziku njihova imena pišu Nuša i Matan, Višnja im je uz pomoć kćerke dala novo ruho

"Kako sam željela da ovi parfemi pođu u svijet, trebao im je i takav naziv. Kći Nikolina i ja došle smo na ideju da angliziramo imena i da se pišu Nusha i Mattan. Tako nismo dirale ni u autorska prava. Imena se izgovaraju Nuša i Matan, samo smo se drugačije pišu. Bile smo svjesne i da slovo š može biti problematično u inozemstvu."

Višnja nam je otkrila da iza spojeva mirisa stoji Tomislav Vrbanec jer, kako kaže, to nije njezina struka. Opisala nam je i mirisne note ovih parfema: "Ženski parfem je cvjetno-začinski. Opisujem ga kao senzualan, ženstven i kao elegantan. Onako, malo je teži. A muški miris je drvenasto-začinski. Vrlo je snažan i otmjen, baš kao što je i sam Matan bio."

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Parfemi su tek nedavno predstavljeni široj publici, a za sada se mogu kupiti preko društvenih mreža. Njihova osnivačica za sada, kako kaže, jako zadovoljna odjekom, ali ne planira stati na tome. U travnju ove godine parfemi će biti dostupni na širem tržištu - u parfumerijama i ljekarnama. Dolaze u pakiranju od 50 mililitara, a cijena je tek u procesu formiranja. 

Možda vas zanima Odabrale smo! Ovo su najdraži parfemi po izboru miss7 redakcije Rubrika Beauty Beauty

Višnja ističe da je riječ o čistim parfemima i upravo je zbog njihove kvalitete željela napraviti spot koji može konkurirati svim velikim parfemima

 

Možda vas zanima Je li moguće da posuđe peremo totalno pogrešno Rubrika Life&style Life&style
Photo: Facebook/Predrag Suka

Komentari 0