Life&style

I vašoj kosi potreban je detoks kako bi bila lijepa i zdrava

Poboljšajte izgled kose i oslobodite ju toksina u samo mjesec dana...

Ispucani vrhovi, lomljive i suhe vlasi, gubitak volumena... Želite li da vaša kosa ponovno bude bujna i sjajna? Predstavljamo vam mjesečni plan za zdrave vlasi. Počnite odmah!

Zaštitite se od loših utjecaja
Istina je – redovito feniranje i ravnanje kose peglom oštećuje vlasi. ipak, ne morate se odreći zavodljivih uvojaka ili glatke, ravne kose – dovoljno je da je zaštitite od mehaničkih oštećenja tako da svaki put prije oblikovanja nanesete preparat za zaštitu od topline. Potražite proizvode iz ove kategorije koji sadrži antioksidanse, kao što su biotin i vitamin E – oni će ojačati vašu vlas. ako možete preživjeti nekoliko dana bez korištenja sušila ili pegle, iskoristite vrijeme između dva pranja i poigrajte se raznolikim stylingom. Na primjer, začešljate samo gornji dio kose, sklonite je s lica i na potiljku je učvrstite ukrasnom ukosnicom. također, dan nakon pranja, možete isplesti pletenicu, a već sljedeći dan vežite rep ili napravite punđu.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus

SVAKOG DANA; Unosite što više proteina
Kosa je najvećim dijelom izgrađena od proteina, zbog čega unos ovih mikronutrijenata treba biti najmanje 46 g dnevno (nedostatak proteina u prehrani može uzrokovati, između ostalog, i opadanje kose!). Uobičajeni prirodni izvori proteina, kao što su jaja, meso, mahunarke i orašasti plodovi, mogu osigurati potrebnu količinu bjelančevina. No, da biste bili potpuno sigurni kako radite pravu stvar, u prehranu uvrstite i suplemente specijalno formulirane za prehranu kose, kože i noktiju, koji sadrže kompleks vitamina B.

JEDNOM TJEDNO; Koristite masku
Lomljiva, oštećena vlas ne izgleda nimalo privlačno na ljetnom suncu. vjetar i hladan zrak ostavili su trag na vašoj kosi, a za oporavak isušenih i ispucanih vlasi potrebno je koristiti pakung s dubinskim djelovanjem. Jednom tjedno nanesite pakung na vlažnu kosu, od sredine do vrhova, i držite ga najmanje 10-15 minuta. toliko vremena mu je potrebno da bi optimalno hidratizirao i osnažio kutikulu.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

PRI SVAKOM PRANJU; Hidratizirajte kožu glave 
Niske vanjske temperature mogu izazvati dehidriranost kože cijelog tijela, pa tako i tjemena, što dovodi do njegovog isušivanja i pojave peruti. Zamijenite šampon koji obično koristite onim koji sadrži cink. ovaj višestruko koristan mineral hidratizira kožu glave. Nakon šamponiranja, nanesite i regenerator, i to cijelom dužinom kose, čak i na korijen. ako vam je kosa tanka i brzo se masti, koristite preparate lagane formulacije koji ne otežavaju vlas. 

JEDNOM U (DETOKS) MJESECU; Skratite vrhove
Ispucani vrhovi ostavljaju dojam neurednog izgleda i zbog njih cijela kosa djeluje oštećeno. Zato nemojte dostići točku ”pucanja”, već skraćujte vrhove otprilike svaka dva mjeseca. U proljeće, taj period se skraćuje – na četiri do šest tjedana, posebno ako ste često koristili uređaje za stiliziranje kose. ako puštate kosu, dovoljno će biti da je samo podrežete, odnosno skratite za pola centimetra. U međuvremenu, njegujte vrhove specijalnim preparatima koji sadrže polimere za privremeno popunjavanje ispucanih vrhova.

Photo: Danijel Berković/Pixsell

Komentari 0