Beauty

I kosa stari: Očuvajte njenu mladolikost uz ove trikove

Izgled kose počinje se mijenjati nakon tridesete, a uz ovih šest trikova duže će izgledati mladoliko

Stilisti za kosu slavnih odali su svoje najbolje savjete za mladoliki izgled kose:

1 Ako kosu stilizirate uz pomoć pegle, fena ili figara više od jedanput tjedno, morate joj nadoknaditi izgubljenu vlagu tako da ćete jednom do dva puta tjedno staviti hidratantnu masku.

2) Nemojte sušiti kosu frotirnim ručnikom jer pamučna vlakna otvaraju kutikule i tako kosa postaje naelektrizirana i gubi vlagu, radije koristite mikrofibru koja će zagladiti kosu i brže upiti vodu. 

3)  Ako primijećujete da vam se pojavljuju sijede, polako krenite na svjetlije nijanse boje za kosu i razmislite o pramenovima.

 | Autor: Getty Images Getty Images

4) Potaknite sjaj vaše kose uz tretman s kokosovim uljem jednom tjedno. Nanesite ga na cijelu dužinu kose i pričekajte oko 30 minuta prije pranja. Kad krenete prati kosu, šampon prije pomiješajte s malo vode pa ga tek onda nanesite na kosu - tako će se ukloniti ulje, ali ne i prirodne masnoće koje štite vašu kosu. Ne volite ulje na kosi? Onda je isperite uz malo jabučnog octa.  

5) Ako niste prava prirodna plavuša - nemojte kosu bojati u sasvim plavu boju - to malo kome zaista pristaje. Ostavite temeljnu boju što sličniju svojoj prirodnoj boji i onda šarajte pramenovima - to će vam dati mladenačkiji izgled. 

6) Pegla za kosu nije nešto na čemu biste trebali štedjeti. Jeftine pegle često ne griju jednakomjerno što znači da negdje zaglade kosu, negdje ne. Zbog toga morate više puta prolaziti peglom kroz kosu što je jako oštećuje.

Photo: Getty Images

Komentari 0