Beauty

Evo kako na jednostavan način ubrzati rast trepavica

Jeste li znali da i da pravilan prehrana pomaže bržem rastu trepavica, a obavezni su i proteini

Svi želimo duže i gušće trepavice, jer one donose i zavodljiviji pogled. Baš zato žene često koriste umjetne, no jeste li znali da i vaše prirodne trepavice mogu biti gušće i duže? sve što im treba je malo njege i brige o njima, a otkrijte što će najbolje ubrzati njihov rast:

Koristite vazelin

Iako ste možda skeptični, ovaj savjet je vrlo jednostavan. Stavite malo vazelina na kapke prije nego odete na spavanje - on će pojačati rast vaših trepavica. Trebat će vam neko vrijeme da vidite rezultate, ali vjerujte da radi i djeluje.

Čudotvorno maslinovo ulje 

Mnoge žene kunu se u istinitost ovog savjeta. Dakle, malo maslinovog ulja na vašim kapcima tijekom noći pomoći će trepavice upiju sve vitamine i minerale iz ulja i omoguće njihov brži rast.

Četkajte ih

Zvuči čudno? Četkanjem trepavica možete učiniti čudo za njihov rast. To obavezno radite prije stavljanja maskare, a ovaj potez ne morate ponavljate svaki dan, ali ga napravite s vremena na vrijeme. Ne oduzima puno vremena, a vidno ubrzava rast trepavica.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Masirajte kapke

Trepavice mogu ispasti, ako su krhke i lomljive. Međutim, trljanje kapaka i poticanje folikula može istinski pomoći da njihovom bržem rastu i oporavku.

Pazite na prehranu

Iako se ne čini povezano, loša prehrana i masna hrana itekako utječu na rast trepavica. Zamijenite svoju prehranu i jedite što više povrća i voća. S vremenom ćete primijetiti veliku razliku.

Proteini su obavezni

Ako ne dobivate dovoljno proteina, teško da će to zamijeniti bilo kakve količine voća i povrća. Obavezno konzumirajte crveno meso, ribu, sir, jaja.
 

Photo: Getty Images

Komentari 0