Beauty

Dobro čuvane tajne šminkanja koje će vas zadiviti

Svako malo naletimo na neke savjete vezane za šminkanje, ponekad se oni najbolji kriju tamo gdje ih nikada ne biste tražili

Povećajte volumen usana zahvaljujući starom vizualnom triku. Sve što vam treba je highlighter. Ako ga nanesete na rubove usana, osobito na gornju usnu, vizualno ćete im povećati površinu i djelovat će bujnije. Radi se o jednostavnoj optičkoj iluziji. Nanesite ga kao i običnu olovku za usne, pomalo protrljajte prstom i nemojte pretjerivati s njim.

Masirajte lice da spriječite bore

Dakle, osim što je jako ugodna, masaža lica je ujedno i odličan način da usporite starenje kože i podarite joj onaj specijalan sjaj. Jednostavno nanesite par kapi seruma za lice uz kutove očiju i masirajte maksimalno 5 minuta.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Čuvajte stare četkice od maskare jer će vam kad-tad ponovo zatrebati

Na primjer, za piling usana. Poslije pilinga će izgledati bujno i zavodljivo pa vam savjetujemo da to ponekad napravite prije spremanja za izlazak. Četkica od maskare je dovoljno mekana i mala da obavi taj posao kako treba, a sve što trebate je da je dobro operete poslije upotrebe, kada vaša maskara više ne bude za upotrebu. Piling možete napraviti tako što ćete prethodno na usne nanijeti balzam za usne, a zatim laganim potezima četkicom skinite odumrle stanice s kože.

Provjerite svoju uredsku opremu

 Jeste li znali da savršeni cat eye možete postiči uz pomoć sasvim običnog uredskog predmeta, post-it papirića? Naime, mnogi tvrde da su post-it papirići savršeni za upotrebu pri šminkanju jer su dosta savitljivi, a onaj lijepljivi dio vam se neće tako lako pomaknuti s kože. Prislonite ga kut oka, namjestite na način koji želite da vam cat eye ispadne i povucite liniju. Ništa lakše! A kasnije će se svi pitati kako imate tako preciznu ruku…

Čuvajte konzerve od gaziranih pića

Svakog jutra, još dok se ne razbudite, izvadite limenku iz hladnjaka, obrišite dno i stavite ga na lice kako bi smanjili natečenost očiju. Isto možete učiniti i s metalnim žličicama, ali dobra stvar kod limenki je to što njih već imate hladne u hladnjaku. Također, limenke možete reciklirati i koristiti za skladištenje šminke.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Naglasite oči, ali bez maskare

Mislite da je to nemoguće? Pa, iskusni profesionalci imaju jedan specijalan trik. Dakle, sve što vam je potrebno je uvijač i prozirna gel-maskara koja će trepavicama pružiti sjaj, a opet im očuvati prirodan izgled.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0