Beauty

Cvjetni parfemi koji će obilježiti 2024. godinu: 18 neodoljivih mirisa s nježnim notama cvijeća

  • Cvjetni parfemi jedna su od najvećih kategorija mirisa  i to s razlogom - prirodno ih smatramo neodoljivima
  • Pa doista, cvijeće je dar prirode - umotano u meke latice - a tko ne voli darove?
  • Nekad ženstveni i nježni, danas i drski i muževni cvjetni parfemi nude vrlo šaroliku paletu mirisa. Odabrali smo 18 nama najdražih, od poznatih klasika do novih imena oko koji su se uzbunile društvene mreže

Unatoč svojoj popularnosti, u svijetu u kojem svi želimo pronaći vlastitu individualnost, cvijeće predstavlja zanimljivu ponudu. S obzirom na beskrajnu raznolikost i vrste cvijeća, postoje cvjetne note koje odgovaraju različitim aspektima naše osobnosti. Premda cvjetni parfemi imaju reputaciju ženstvenosti i nježnosti, moderni mirisi ne moraju se nužno oslanjati na stara shvaćanja - vidjeli smo malu olfaktornu revoluciju posljednjih godina. Cvijeće može biti drsko, muževno i zadimljeno, jednako lako kao što može biti lijepo, lagano i slatko.  

Jasmin i ruža godinama su davali karakter cvjetnim parfemima, no sad se cvjetni "outsideri" poput nerolija probijaju se u prvu ligu. Dakle, ako si raspoložena za otkrivanje novog cvjetnog mirisa koji će postati tvoj parfemski favorit, donosimo popis klasičnih, trendy i neočekivanih mirisa koje vrijedi dodati svojoj kolekciji.

Čista ruža

Ouai Melrose Place Eau de Parfum

Ovaj parfem ima čistu, svježu vibru 90-ih, poput zamagljene bijele ruže pomiješane s pjenušavim šampanjcem. Ima ohrabrujući osjećaj pjenušave kupke što ga čini prilično svakodnevnom opcijom. Cijena: 59,85 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Ouai Melrose Place Eau de Parfum

Cvjetni mošus

Phlur Missing Person Eau de Parfum

Phlur je TikTok senzacija koja je prikupila više od 50 milijuna pregleda, a Missing Person je njegova zvijezda. Ideja je da evocira dugotrajni miris nekoga koga voliš. Dijelovi interneta su podijeljeni: neki kažu da miriše na starijeg rođaka, dok su drugi uvjereni da odašilje čiste umiljate i tople vibracije. Otvara se praskom cvijeća, zahvaljujući neroliju, cvijetu naranče i jasminu, ali brzo postaje miris kože zahvaljujući bijelom mošusu i nježnim drvenastim notama. Cijena: 92,56 eura. 

 | Autor: PR PR Foito: PR/Phlur Missing Person Eau de Parfum

Omiljeni TikTok miris

Sol de Janeiro Cheirosa 68 Perfume Mist

Osnažujući, ali pristupačni mirisi Sol de Janeira osvojili su cijelu generaciju, zbog čega trgovci izvještavaju da su mirisi tog brenda najčešće i najprodavaniji. Naravno, TikTok je malo utjecao na to da svima približi ovu čuvanu beauty tajnu. Ovaj cvjetni miris spaja liči, jasmin, hibiskus, morske note i vaniliju s mošusom. Cijena: 24,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Sol de Janeiro Cheirosa 68 Perfume Mist

Balletcore cvjetni miris

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Ako si u potrazi za nježnim, cvjetnim mirisom, Chanelov Coco Mademoiselle savršen je odabir. Elegantan je, nježan i romantičan, ali još uvijek djeluje svježe i mladenački. Ruža, ylang ylang i cvijet naranče daju glavnu notu, ali pačuli u bazi ostavlja primamljiv trag. Cijena: 165,70 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Nestašni cvjetni miris

Tom Ford Beau de Jour Eau de Parfum

Maglovito, zamršeno botaničko zelenilo daje dojam kao da se nalaziš u stakleniku s cvijećem, a psihodelični oblaci lavande daju visoku razinu oksitocina. Cijena: 184,30 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Tom Ford Beau de Jour Eau de Parfum

Seksi cvjetni miris

Miss Dior Parfum

Kreiran od strane parfumera kultnog Baccarat Rouge 540, Francisa Kurdjiana, zajedno s Diorovim dugogodišnjim parfumerom Françoisom Demachyjem, novi parfem Miss Dior dizajniran je s teškom nostalgijom. Za one koji su upoznati s toliko voljenom verzijom mirisa iz 2012. godine, ovaj je blizu, zahvaljujući ponovnom predstavljanju pačulija. A ako pogledaš note 2012. i 2024., postoji puno preklapanja: mandarina, jasmin, cvjetne note i pačuli. Ali, također zadržava nešto od simpatične kvalitete izvedbe iz 2021. s marelicom i breskvom, premda su mahune vanilije i tonke zamijenjene. Rezultat je prekrasan cvjetni miris koji je ponovno preuzeo onaj seksi element od Miss Dior 2012. Cijena: 137,79 eura. 

 | Autor: Dior Dior Foto: Pr; Miss Dior parfem

Začinjena ruža

Aesop Rōzu Eau de Parfum

Ovo je miris aromatične ruže koja je meditativna i staložena. Smirujući je i otmjen. Cijena: 186,96 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Aesop Rōzu Eau de Parfum

Cool ruža

Le Labo Rose 31 Eau de Parfum

Le Labo mirisi su cool, promišljeni i pažljivo kreirani. Održivost je protkana kroz robnu marku, od bočica koje se mogu ponovno puniti do pažljivo odabranih sastojaka i ručno formuliranih mirisa. Rose 31 je samouvjereni mirisni sukob zabavne, pekmezaste ruže, s oštrim začinima koji dodaju toplinu i suptilnu čvrstoću. Cijena: 198,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Le Labo Rose 31 Eau de Parfum

Slatki cvjetni miris

Kilian Love Don't Be Shy Eau de Parfum

Ovo je sirupasti gurmanski cvjetni miris koji miriše na slatki sok, pahuljasti marshmallow i oblake šećerne vate, pomiješan s malo senzualne vanilije. Topao je, sladak, kremast i opojan (i kažu da ga jako voli Rihanna). Cijena: 420,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Kilian Love Don't Be Shy Eau de Parfum

Bogati cvjetni miris

Ex Nihilo Fleur Narcotique Eau de Parfum

Miriše moderno, sofisticirano i skupo. Spaja breskvasto bijeli cvjetni gornji dio sa seksi mošusnim u bazi. Zaigran je i seksi. Cijena: 280,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Ex Nihilo Fleur Narcotique Eau de Parfum

Slatki cvjetni miris s malo oštrice

Prada Paradoxe Eau de Parfum

Na fotografijama kampanje za ovaj novi parfem nalazi se Emma Watson s pixie cutom, te prilično dobro utjelovljuje miris: sladak, ali snažan, nježan, ali otkvačen. To slatki cvjetni miris s mošusnim tragom koji se razvija tijekom dana. Cijena: 173,49 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Prada Paradoxe Eau de Parfum

Seksi ruža

Narciso Rodrigues Musc Noir Rose Eau de Parfum

Antilop i mošus daju ovom mirisu senzualnost poput kože, dok šljiva i vanilija dodaju bogatstvo. A zahvaljujući postojanosti, traje cijeli dan i cijelu noć. Cijena: 48,60 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Narcisso Rodrigues Musc Noir Rose Eau de Parfum

Možda vas zanima Želiš mirisati skupo i otmjeno? 5 parfema ovog manje poznatog brenda bi mogla isprobati Rubrika Beauty Beauty

Zemljana ruža

Byredo Rose Noir Eau de Parfum

Brend ovu izvedbu opisuje kao „dekadentnu i prljavu". Doslovno govoreći, isporučuje to s vlažnim, zemljanim notama koje su neobične i neuobičajene, ali i čudno seksi. Cijena: 165,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Byredo Rose Noir Eau de Parfum

Opušteni cvjetni miris

Lancôme Idôle Eau de Parfum 

Rosna ruža prelijeva se kremastim jasminom koji grije tijekom dana. Tu je akord 'Clean & Glow' osmišljen kako bi dočarao suncem zagrijano rublje, a ukupni učinak je sretan, prskajući, mekan i lagan miris. Nije ni čudo što je već postao kultni klasik. Cijena: 117,39 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Lancôme Idôle Eau de Parfum

Nježno, kremasto, cvjetno

Dior J’Adore D’Eau

Ovaj prekrasan miris opisan je kao jednostavno cvijeće i voda. Formula je bez alkohola, što znači da oštri kemijski miris (koji većina mirisa ima kada se prvi put rasprši) nestaje i može se odmah prijeći na dobar dio – koji je u ovom slučaju nježan, kremasti cvjetni s notama nerolija, jasmina i magnolije (poput mirisa kreme za sunčanje koji bismo mogli nositi tijekom cijele godine). Cijena: 147,00 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Dior J’Adore D’Eau

Cvjetni miris koji podiže raspoloženje

Marc Jacobs Daisy Eau de Toilette

Koketna mješavina pikantnog bobičastog voća, otkvačenog bijelog cvijeća i uzemljene sandalovine odmah su prepoznatljivi i omiljeni. Daisy djeluje kao radost u boci. Cijena: 47,20 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Marc Jacobs Daisy Eau de Toilette

Nježni cvjetni miris

Chanel Chance Eau Tendre Eau de Parfum

Ovaj miris je uglađen. Sladak je i svjež, ali savršeno umjeren. Dobro je zaokružen, bez oštrih rubova, što je iznenađujuće kada uzmeš u obzir note koje spajaju jasmin, ružu, jantar i cedar s daškom grejpa. Cijena: 173,30 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Chanel Chance Eau Tendre Eau de Parfum

Dimno cvjetni miris 

Tom Ford Velvet Orchid Eau de Parfum

Ovaj miris kipti prigušenim samopouzdanjem. Snažan je, ali intiman. Što se samog mirisa tiče, slatke latice orhideje, ruže i heliotropa natopljene su medom i rumom. Kožasti labdanum i maglovita mira dodaju zadimljenost, ali vanilija čini sve kremastim. Cijena: 220,79 eura. 

 | Autor: PR PR Foto: PR/Tom Ford Velvet Orchid Eau de Parfum   Možda vas zanima Ovaj osvježavajući miris zovu Mediteranom u bočici i divan je začin toplim sunčanim danima Rubrika Beauty Beauty
Photo: Promo

Komentari 0