Beauty

Beauty katastrofe: Priče zbog kojih ćete se prestati šminkati

Korisnici Reddita ispričali su svoja zastrašujuća make up iskustva, a ove priče nisu za svačiji želudac

Znate ono kad kasnite i u panici vam se četkica od maskare zabije u oko, zbog čega kasnite još više, a uz to vas i jako boli? Ako u takvim situacijama pomislite kako vam se nije moglo dogoditi ništa gore, varate se. S istim problemom u životu se susrela gotovo svaka žena koja se šminka, a postoje i puno gore beauty katastrofe od ove. Ne vjerujete? Zastrašujuća priče s Reddita promijenit će vam mišljenje:

To nije bilo sredstvo za skidanje šminke!

"Išla sam skinuti šminku prije odlaska u krevet. Bilo je kasno i već sam izvadila leće bez kojih jako slabo vidim. Zgrabila sam komad vate i ono za što sam mislila da je sredstvo za skidanje šminke. Nakon manje od minute, primijetila kako sredstvo ima izrazito jak miris, kojeg do tad nikad nisam osjetila, a i lice me počelo peći. Ubrzo sam shvatila kako sam umjesto sredstva za skidanje šminke, lice očistila acetonom," napisala je korisnica omfgcheesecake.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Tuš za oči curio mi je iz nosa

"Prije nekoliko godina, baš dok sam nanosila tuš za oči, izvana se odjednom začuo vatromet. Prepala sam se i skočila te zabila četkicu od tuša ravno u oko. Nakon nekoliko minuta vrištanja i valjanja po podu od boli, ustala sam se i vidjela svoje crveno-crno oko. Uspjela sam isprati tuš, no moje oko je još danima bilo upaljeno i crveno, a crna boja curila mi je i iz nosa," prisjetila se korisnica Reddita familygoretrait.

Nisam mogla otvoriti ni jedno oko

"Dok sam bila srednjoškolka, oči sam svaki dan šminkala sjenilom, a aplikatore sam močila - jezikom. Noć uoči velikog školskog natjecanja iz forenzike, prije odlaska u krevet primijetila sam kako me svrbi desno oko, a ujutro kad sam se probudila nisam ga uopće mogla otvoriti. Bilo je natečeno i iz njega je curila tekućina, a koža oko oka bila je upaljena i crvena. Infekcija se brzo proširila i na drugo oko i morala sam se natjecati zatvorenih očiju. Tek tjedan dana nakon toga, oči su mi se ponovo otvorile, a koža oko njih nije zacijelila još narednih nekoliko mjeseci. Pogodite tko danas vodi posebnu brigu o čistoći make up aplikatora? Djevojka koja ovo piše," ispričala je heimeredinger.

Nikad mi nije bilo draže što nosim naočale

"Prije gotovo 40 godina, iščupala sam većinu trepavica na desnom oku pomoću uvijača. Ostalo mi ih je tek nekoliko u kutu oka i nikad nisam bila sretnija što nosim naočale. Sigurna sam i da sam tad izmislila neku priču o gubitku trepavica, ali više se ne sjećam," napisala je korisnica Reddita P_Grammicus.

 | Autor: Getty Images Getty Images

Šljokice zaobilazim u širokom luku

"Isprobavala sam šljokičasto sjenilo i zapisala s puno, puno šljokica oko očiju. Tijekom noći dio šljokica upao mi je u oči i iziritirao ih. Dobila sam užasnu infekciju koja je trajala danima, a šljokice više nisam koristila," ispričala je kitcatkittycat.

Ako piješ, ne koristi peglu za kosu!

"Bila sam pripita i odlučila sam izravnati kosu. Nešto me omelo i peglom sam zakačila uho. Odmah me počelo boljeti i oticati, ali izvukla sam se bez ožiljka.. Moj moto od tada je: Ako piješ, ne peglaj kosu!", prisjetila se interropanda.

Morala sam iščupati snop trepavica

"Prije sam često stavljala umjetne trepavice, no jednom nikako nisu htjele surađivati, pa sam dodavala još ljepila, sve dok nije bilo previše. Stavljate li umjetne trepavice, znate kako se to ljepilo stvrdne u sekundi i poslije ga je jako teško ukloniti. Pokušala sam s vazelinom, uljima, ali ništa nije upalilo. Na kraju sam komad stvrdnutog ljepila iščupala, zajedno s velikim snopom trepavica, što je bilo jako bolno. Od tada koristim samo ljepilo od lateksa, koje se jednostavno uklanja," napisala je korisnica Reddita feraltarte.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Odlučila sam obrve "popraviti" crnim sjenilom

"U sedmom ili osmom razredu osnovne škole počupala sam par dlačica između obrva, jer sam bila uvjerena kako su mi spojene. U želji da ih se riješim, pretjerala sam i počupala sam pola obrva, koje su sada započinjale od sredine oka. Kako bi popravila štetu, odlučila sam popuniti prazninu crnim sjenilom i sve učinila još gorim. Zamislite bljedoputu 13-godišnjakinju sa svijetlo smeđom kosom i debelim, crnim, polu-nacrtanim obrvama. Ježim se pri samoj pomisli," napisala je extrawhippedcream.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0