Beauty

Bacamo li bespotrebno novce na ove kozmetičke proizvode?

Ako navedeni proizvodi na vas nisu imali učinka, onda je vrijeme da prestante trošiti novac na njih

Koliko ste puta u prodavaonici kupili neki kozmetički proizvod jer vam je probudio nadu da ćete brzo riješiti probleme, poput celulita? Činjenica je da nam određeni proizvodi uopće nisu potrebni, zato prestanite bespotrebno bacati novac.

Maskara s dvije četkice
Ako ste željeli isprobati maskaru s dvije četkice, od kojih jedna ima svjetliji dio, za duže i čvršće trepavice, nemojte uzalud bacati novac. Dvostruko nanošenje, prvo voska, a zatim maskare, većini žena na kraju ide na živce pa rijetko koriste tu drugu četkicu.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Posebne kreme za određene dijelove tijela
Na različitim dijelovima tijela koža ima različitu debljinu, suhoću i osjetljivost, ali skupocjene kremice za vrat, ramena ili neki drugi dio tijela ne jamče bolju njegu. Običan losion ili mlijeko za tijelo bit će sasvim dovoljno za sve osim za lice. Najvažnije od svega je da ih redovno koristite.

Tonik za lice
Tonik za lice korak je između čišćenja i nanošenja kreme, te bi vam trebao dodatno pomoći kod zatvaranja pora i čišćenja mitesera. No, tonik zapravo najčešće zateže kožu, te je ona i dalje suha, a veliki broj ljudi uopće ni ne zna čemu točno služi tonik za lice.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Anticelulitne kreme
Bez obzira na to koliko će puta liječnici i stručnjaci naglasiti da anticelulitne kreme i proizvodi neće pomoći kod problema s celulitom, razne kompanije i dalje će ih uspješno prodavati. Osim što ćete se osjećati malo bolje jer mislite da radite nešto dobro za sebe, kreme protiv celulita ne donose nikakvu korist.

Maramice za upijanje masnoća s lica
Možda su ljepšeg oblika i pakiranja, ali maramice za upijanje viška masnoća s lica nisu ništa bolje od običnih maramica, koji su daleko povoljnije.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0