Life&style

Anticelulitna prehrana: Meni za cijeli dan

Za doručak dodajte žitaricama šaku šumskog voća, jer je ono bogato antioksidansima i pomoći će tijelu da se oslobodi toksina

Breskva i lubenica sadrže likopen, snažan antioksidans koji potiče cirkulaciju, čime se otklanja celulit. Jabuke su bogate vlaknima, imaju malo kalorija i sadrže pektin, koji pomaže detoksikaciju organa za probavu. Naranče, limun i grejpfrut bogati su vitaminom C, koji je važan za proizvodnju kolagena, kao i antioksidansima, što štiti stanice od štetnih slobodnih radikala.

 | Autor: arhiva arhiva

Jedite tri do četiri porcije brokule tjedno, jer ovo povrće obiluje vitaminima i mineralima koji blagotvorno djeluju na ljepotu, a sadrži i alfalipoinsku kiselinu – pa potiče proizvodnju kolagena i sprječava nastanak celulita. Češnjak je izuzetno korisna namirnica, koja, osim što djeluje kao prirodni antibiotik, ubrzava cirkulaciju i izlučivanje nagomilanih toksina. Rajčica sadrži vitamin C, koji stimulira proizvodnju kolagena i čini kožu čvrstom, kao i likopen, koji sprječava zadržavanje tekućine. Cikla osim likopena sadrži i vitamin E, neophodan za zdravlje kože, kao i vitamin A, koji stimulira proizvodnju kolagena. Kupus, šparoge i krastavac imaju diuretička svojstva, kojima se odstranjuju toksini, stimulira protok krvi i izbacuje višak vode iz organizma.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0