Beauty

5 SOS savjeta za sočne usnice

Uz naše sljedeće trikove reci ispucalim, suhim usnama zbogom!

One gotovo da nemaju masnoće zato su usnice prve na udaru kad je riječ o pucanju i suhoći kože. No, uz ove savjete tvoje će usne postati nahranjene, mekane i izgledati punije. 

Pij puno vode

Najčešći uzrok suhih usana: premalo tekućine. Naš prvi savjet je, dakle, jednostavan. Pokušaj tijekom dana piti najmanje 2-3 litre vode. Najmanje tjedan dana kasnije ćeš uočiti razliku – usne će ti biti mekane!

Piling

Radi dva puta tjedno piling – uklonit ćeš tako mrtve stanice kože, a tvoje nježne, ružičaste usne će se sjajiti. Savjet: piling za usne možeš sama napraviti i to vrlo jednostavno. Sve što ti je potrebno su med, smeđi šećer i par kapi djevičanskog maslinovog ulja. Sve sastojke pomiješaj i nježno utrljaj na usne.

 | Autor: Instagram Instagram Masaža

Četkica za zube nije samo korisna za čišćenje naših zubiju, ona također čini naše usne meke na dodir! Svako jutro i večer masiraj četkicom usne kružnim pokretima. To potiče cirkulaciju krvi te će ti usne biti mekanije.

Vitamin B2 i željezo

Suhe usne su često posljedica manjka vitamina i nedostatka željeza. S pravom prehranom ćeš to promijeniti. Trebala bi redovito jesti ribu, crveno meso kao i zelenu salatu te matovilac. Osjećaš li se previše umornom, svakako razgovaraj s liječnikom pošto to može biti znak nedostatka željeza.

Pravi ruž

Umjesto dugotrajnih ruževa koji će samo još dodatno isušiti usne koristi neki hidratantni, bogat hranjivim sastojcima.

Photo: None

Komentari 0