Beauty

12 frizura sa širokom gumicom za kosu - nevjerojatno što se može sve napraviti s ovim ukrasom

  • Velike, raskošne, često baršunaste gumice za kosu još su jedan komad ostavljen u prošlosti koji je ponovno popularan
  • Pa, umjesto da odmahneš rukom (jer si ih stvarno ostavila negdje s 15 godina) ili nezainteresirano ignoriraš trend, pogledaj kako dobro mogu izgledati uz pravu frizuru
  • Pročitaj također: Najljepše ideje za frizure s podignutom kosom ili punđica na 14 načina

Ako ti nedostaje ideja, vremena, strpljenja, široku gumicu za kosu, inače ukras koji se vratio u modu, nosit ćeš na najjednostavniji način - samo ćeš njome vezati obični rep. Ili u najboljem slučaju punđu. Šteta, jer uvijek bismo radije da nam frizura izgleda lijepo, kao da smo posvetile konkretno vrijeme na dotjerivanje. Ove frizure spojit će ta dva suprotna svijeta - pokazuju kako se s običnom širokom gumicom, BEZ puno truda ili muke mogu složiti vrlo kreativne frizure. Bilo da ćeš kosu samo malo pomnije zalizati u glatki rep ili punđu ili je ukrasiti s nekoliko rznobojnih gumica umjesto s jednom. Evo ideja...

Jednostavan rep s veeelikom gumicom

Poni rep, ali dorađen. Lagano začešljaš kosu unazad, vežeš je gumicom, a onda malo poradiš na repu: razbarušiš ga, natapiraš, pošpricaš lakom za kosu da sačuvaš taj dodatni volumen.

Triput je triput

Upotrijebi tri gumice za ovaj zabavni look. S prvom gumicom zahvati gorni sloj kose i složi ovakav napola podignut rep. S drugom veži donji dio kose u niski rep, a s trećom učvrsti kraj repa.

Dodana dužina

 Za ovaj look će trebati ipak malo više truda. I materijala! Govorimo o ekstenzijama na klipse. Ali, baš te briga koliko ćeš ih spretno i uredno staviti jer spoj sakriva velika gumica! Rep neka bude labavo vezan i izvuci nekoliko pramenova - ovo je ležeran stil.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Zaigrani poni rep

Ništa nije zaigranije, od pravog, visokog poni repa, a ovaj dižemo na novu razinu. Začešlja kosu navrh glave, ali prije toga poprskaj četku lakom za kosu. Rep još malo razbaruši prstima pa opet poprskaj, a kosu uz glavu zagladi, opet uz pomoć prstiju i laka.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Visoki (stvarno visoki!) čvor

Zaboravi sve varijante ove frizure koje si dosad vidjela. Uvijaj kosu oko osi dok ne dobiješ čvrsti "stup", presavini ga napola, a onda na ga učvrsti nizom gumica po želji. Možda ćeš (gotovo sigurno) bazu ovog repa morati učvrstiti uz pomoć "U" špangica.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hair MacGyver. (@nikkinelms)

Zalizani stil za one dane u tjednu

Trebaš frizuru za dane kad ti kosa više nije čista? Zaliži kosu unazad (baš dobro da je masna!), napravi nisku punđu i učvrsti je običnom gumicom, da ne klizi van. Široka gumica od tkanine dolazi sada, samo kao ukras ove frizure pa je poželjna upadljiva boja. "

ruža punđa Možda vas zanima Punđa u obliku ruže najelegantnija je frizura ovog proljeća. Evo kako je napraviti Rubrika Beauty Beauty

Pletenica s detaljem

Doradi svoju običnu pletenicu za svaki dan sa širokom gumicom u nekoj jakoj boji. Dodat će frizuri malo boje, a ideja prolazi i u danima kad si u posvemašnjoj gužvi. Posebno jer je donji dio pletenice raspušten. Totalni free style.

Zalizani napola rep

Još jedan način da frizura s gumicom dobro izgleda jest da napravimo doista zalizani (što dodaje na eleganciji, a vidi se i da je uložen određen trud u frizuru) poluvisoki rep. Za superglatku kosu nanesi pomadu ili lak za kosu na četku. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Polko (@laurapolko)

Oblak pletenica

Ova neuredna, labava pletenica nije teška za složiti, a tako je romantična... preporučamo svakako probati. Najupečatljiviji detalj pritom su ove veeelike gumice od tila, koje lebde poput pahuljastih oblaka oko nje. Kraj stisnuti nevidljivom gumicom. 

Flower power

Umjesto tipičnog polurepa, promijeni stvar i napravi visoku polupunđu i ukrasi je lijepom, velikom ukrasnom gumicom. Kao da imaš cvijet u kosi. Svidjela ti se ideja? Molim, nema na čemu!

Gumica do gumice...

Pojačaj dojam dodavanjem nekoliko (ili puno) lijepih i elegantnih gumica za kosu u niz. Napravi to na na bilo kojoj vrsti repa koji voliš nositi, odmah će izgledati bolje. 

punđa Možda vas zanima 'Zapetljana' punđa trend je koji želimo nositi ovog ljeta jer tako ju je lako napraviti! Rubrika Beauty Beauty

Punđa od pletenica

Superchic? Da. Napravi se u pet minuta... Da, ako već imaš pletenice, inače si nagrabusila! Treba li što dodati ovoj frizuri? Ne. Baš je super. Zato bi je svakako trebalo isprobati. Kad-tad... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMAKA (@amaka.hamelijnck)

 

Photo: Instagram@itsamanething

Komentari 0