Video

100 godina šiški: Video koji će vas natjerati da ih ošišate

Inspirirajte se trendovima koji su vladali posljednjih 100 godina i odaberite svoj omiljeni, jer danas prolazi sve

Moć šiški često je obrnuto proporcionalna njihovoj dužini: što su kraće to je veći dojam kojeg odaju. Ravne šiške do obrva, recimo, uokviruju lice i daju mu određenu oštrinu, dok mekane šiške, počešljane u stranu donose romantični look. A izgleda da su ljudi toga svjesni još od davnina i godinama koriste tu stilsku taktiku za transformaciju izgleda.

A kako je izgledala evolucija šiški u posljednjih 100 godina, prikazano je u ovom kratkom videu. Sve započinje 1920. godine sa strukturiranim bobom i desetljeće, po desetljeće dolazi do današnjeg doba, kada su šiške ponovo na vrhuncu popularnosti.

 

Gotovo svaka ere imale je svoj prepoznatljivi stil - u šezdesetima su bile popularne mladenačke, razigrane i kratke šiškice, dok su osamdesete obilježile natapirane šiške, koje je proslavila Christina Applagate (Kelly) u seriji Bračne vode. 

Današnje trendove malo je teže predvidjeti, jer prolazi gotovo sve - Zooey Deschanel nosi vintage šiške iz dvadesetih, dok nas istovremeno Jennifer Hudson svojim mikro šiškicama vraća u šezdesete. To je još jedan razlog više da se odvažite i skratite ih, jer možete izabrati bilo koji stil, a sigurni smo da će vam ovaj video poslužiti kao izvrsna inspiracija. 

 

Photo: Getty Images

Komentari 0