Beauty

Bizarni i djelotvorni savjeti za prekrasnu kosu

Jeste li znali da kosu koja leprša zbog elektriciteta možete smiriti pomoću papirića koji se koriste u sušilici za rublje?

Treba ga nježno protrljati po kosi, cijelom dužinom dlake i vlasi više neće bježati na sve strane.

To je samo jedan od 10 pomalo bizarnih trikova za njegu kose koji, ma kako čudno zvučali, zaista imaju efekta.

via GIPHY

Brinetama i crnkama koje se u strahu od bijelih tragova suzdržavaju od korištenja praktičnog šampona za suho pranje, preporučamo da naprave same svoju mješavinu od dvije žlice kakaa, dvije žlice kukuruznog škroba i prstohvata cimeta, za ljepši miris. Utrljajte u korijen kose, pa istresite. Prah će upiti masnoću i nečistoće.

Suptilne pramenove možete napraviti uz pomoć limunovog soka. Iscijedite limun, pa sok uz pomoć četkice za zube nanesite na kosu. Sjednite na osunčano mjesto i pustite da limunov sok djeluje oko 45 minuta do sat vremena. Ponovite postupak svakih 10-ak dana.

Ako vas muči neposlušna frizura, odnosno dlačice kraće od ostatka kose koje lete na sve strane, kosu nakon pranja nemojte sušiti ručnikom, nego majicom. Tkanina klasične majice stvara znatno manje trenja nego ona od ručnika. Također, ako koristite sušilo za kosu, namjestite ga na najhladniju temperaturu. Ako čak i nakon primjene ovih metoda ostalo neposlušnih dlačica koje kvare cjelokupni dojam, doskočite im na ovaj način: na četkicu za zube nanesite lak za kosu i ukrotite ih.

via GIPHY

Nečistoće nakupljene zbog učestale upotrebe regeneratora i drugih proizvoda za njegu kose možete isprati uz pomoć sode bikarbone. Pomiješajte sodu bikarbonu s vodom te dobivenu pastu upotrijebite za pranje kose. Isperite mješavinom jabučnog octa i vode i dobit ćete savršeno čistu, sjajnu kosu.

Lomljenje vlasi možete smanjiti ako spavate na svilenim jastučnicama. Pokazalo se da jastučnice od pamuka i drugih materijala tijekom noći puštaju sitna vlakna koja se petljaju s kosom dok se okrećemo u snu i na taj način pridonose lomljenju kose.

Zaboravili ste na ljetovanje ponijeti masku za kosu? Nema problema - kosu nahranite majonezom. Namažite majonezu po kosi, preko toga stavite plastičnu vrećicu, pa ručnik i ostavite preko noći. Ujutro će kosa biti sjajna.

via GIPHY

Kosu možete zaštititi od klora tako da je dobro natopite običnom vodom, a potom obilno premažete regeneratorom. Na taj način će upiti manje klorirane vode koja je može oštetiti i dati joj ružnu nijansu.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0